Joulun taikaa joulupukin laserpajalla

Joulun taikaa ei voita mikään. Olen aina ollut jouluihminen ja joulu on vuoden parasta aikaa, etenkin kun se ajoittuu vuoden synkimpään ja pimeimpään hetkeen. Sivuhuomautuksena on kuitenkin pakko todeta, että kyllä minä kesästä pidän eniten, näin vuodenaikana. Mutta yksittäisenä juhla-aikana joulu on ehdottomasti ykkönen.

Jotenkin minusta tuntuu, että perheessämmekin (2+2) jouluaatto on vuoden odotetuin juhlapäivä. Eikä se johdu pelkästään siitä, että lapset odottaisivat joulupukkia ja -lahjoja, vaan siitä, että se antaa koko perheelle yhteisen mahdollisuuden rauhoittua ja olla läsnä toisten kanssa. Joululaulut ja muu jouluhössötys rauhoittaa kummasti mieltä ja antaa voimia tulevalle vuodelle.

Tuossa myöhään eilisiltana töitä paiskiessani juolahti mieleen, että näiden erilaisten joulutuotteiden valmistaminen laserkoneella on vähän kuin työskentelisi joulupukin pajalla, tosin vähän modernimmalla ehkä. Ja mikäs minun on ollessa, sillä tässä modernissa versiossahan minä olen sekä kaikki tontut että itse joulupukki.

Esimerkiksi huopatonttujen ja puisten enkelien valmistaminen on ollut kovin mukavaa. Tieto siitä, että tonttuja ja enkeleitä on mennyt ja on menossa pitkälti lasten iloksi, niin valmiina koristeina kuin askartelujuttuinakin, ilahduttaa minua suuresti.

huopatonttuja tyttö - joulun taikaa

Tässä kun lähestyy 40 vuoden ikää, niin mieli palaa enenevissä määrin lapsuuden jouluihin. Siihen kiireettömyyden ja rauhallisuuden aikaan. Se, että saan olla mukana valmistamieni joulutuotteiden kautta monen lasten joulussa, tuo minulle suunnatonta iloa. Toivonkin, että tuleva joulu toisi kaikille maailman lapsille iloa, riemua, onnellisuutta. Sillä onnellisuus on kaiken hyvän alku ja juuri.

Lahjat ja niiden määrä ei mittaa joulun laatua (paitsi jos kysytään lapsilta, niin kyllä se mittaa, ainakin himpun verran – ja se sallittakoon myös). Sen sijaan yhteisöllisyys ja läsnäolo lähimmäisten kanssa mittaa.

Hyvää joulunodotusta kaikille,

Jani / Laserpalvelu-JN

punatulkku huopa

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.